fbpx

HBL söker chef för kultur och feature

Vi söker en ny chef för kultur- och featuregruppen på Hufvudstadsbladet då nuvarande kulturchef flyttar till Åland. Som kulturchef kommer du att ta ett av Svenskfinlands viktigaste kulturbärande och opinionsbildande uppdrag ännu ett steg vidare in i den digitala eran.

Vi söker en erfaren journalist eller publicist med bred erfarenhet av kulturfältet. Vi söker dig som har en vision om hur HBL:s kultur- och featurejournalistik kan utvecklas, även kulturkritiken, men ändå med kärnan i HBL:s högklassiga kulturjournalistik intakt.

Du behöver besitta ledarskapsförmåga och förståelse för vad rollen som opinionsbildare och samhällsdebattör kräver i form av integritet.

Vi förutsätter erfarenhet av digital journalistik och digitalt berättande. Kunskap om analytik och vilja att testa nya grepp för att skapa läsarengagemang är ett plus.

Vi förväntar oss att du har journalistutbildning, annan högskoleutbildning eller dokumenterad erfarenhet av journalistik. Du bör ha utmärkt språkkänsla och vara en skicklig redaktör. Du ska ha förmåga att jobba självständigt samtidigt som du är en god medspelare i redaktionsledningen och en inspirerande lagledare för kulturjournalisterna.

Vi erbjuder ett intressant jobb där du har förmånen att jobba med journalistiskt ambitiösa kollegor i ett framtidsinriktat bolag.”

Vill du veta mera? Ta kontakt med chefredaktör Erja Yläjärvi på erja.ylajarvi@hbl.fi eller biträdande chefredaktör Lena Skogberg på lena.skogberg@hbl.fi eller mobil 050 33 19473.

Vänligen ansök genom att skicka din fritt formulerade ansökan och ditt cv till lena.skogberg@hbl.fi senast söndagen den 11 december.