HBL Junior i skolan

Skolelevernas nyheter och snackisar – det är vi!

HBL Junior är den enda hemburna svenskspråkiga nyhetstidningen för barn och unga i Finland.

Hur kan HBL Junior användas i skolan för att stärka barnens medieläskunnighet?

Det bästa sättet att lära sig känna igen tillförlitlig nyhetsinformation är att bekanta sig med den typen av texter och innehåll. I HBL Junior lägger vi tid och vikt vid att leta upp tillförlitliga källor som en utgångspunkt för våra nyhetsartiklar. 
 
Barnen har också en möjlighet att erbjuda texter till HBL Junior och att ställa frågor inom vetenskap och hälsa till landets främsta experter i vår uppskattade frågespalt. Det här sättet att arbeta är också ett sätt att skapa ökad förståelse, engagemang och delaktighet för hur en tidning blir till!
 

HBL Junior är en aktuell nyhetstidning för alla barn och unga som vill läsa välskrivna, pålitliga nyheter på svenska i Finland. Innehållet i HBL Junior kan delas in i 3 delar

Aktuella nyheter

Vi berättar vad som händer i världen, och skiljer oss från nyhetstidningar för vuxna genom att också berätta varför det händer. Vi satsar på områden som vi vet att speciellt intresserar barn och unga, som sport, hobby, fritid och sociala medier, djur och miljö och världen.

Nyheter om barn och unga

Nyheter om barn och unga är nyheter för barn och unga. I HBL Junior lyfter vi fram barnen. Barnens åsikter är viktiga och vi intervjuar dem om frågor som är viktigt för dem.

“Mjukt” innehåll

Kändiskockparet Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff är Juniors kockar, som till varje nummer tillreder en rätt, som också barnen kan laga hemma. Barnen kan skicka in vetenskapsfrågor och frågor till doktorn, psykologen, sexualterapeuten och krisarbetaren. Du kan fråga allt du funderar på, och få svar av experter. Anonymt då det gäller doktor, psykolog, socialterapeut och krisarbetare. Tidningen innehåller också frågesport och pyssel.

Senaste artikeln - hbl junior

Testinlägg för HBL Junior

Tillbaka till HBL junior HBL Junior – ett nyhetspaket för alla barn och unga somvill ha nyheter på svenska i Finland! Visst vet du att HBL Junior är den enda hemburna svenskspråkiga nyhetstidningen för barn och unga i Finland? Vi levererar intressanta och pålitliga nyheter ända fram

Läs mer »

Bläddra i HBL Junior digitalt

Provläs HBL Junior

Se vår video

Spela videoklipp