fbpx

HBL söker kulturjournalist med litteraturfokus

Vill du vara med om att skapa morgondagens journalistik, utveckla HBL digitalt och bryta ny mark? Gillar du att jobba i en föränderlig omgivning? Är du intresserad av att utveckla nya former av berättande och av att skapa engagerande kulturjournalistik? Då kommer du att trivas med det här jobbet.

Vi behöver dig som är redo att planera, prioritera och producera kulturinnehåll som lockar nuvarande och kommande läsare. Du är en god stilist och kan skriva kritik, nyhetsartiklar och intervjuer. Särskilt viktigt är att du har ett levande intresse för och goda kunskaper om litteratur.

 

Vi hoppas att du:

är en skicklig skribent, med ett gott och vigt språk


är entusiastisk, initiativrik, flexibel och fördomsfri


har koll på litteratur i allmänhet och den finlandssvenska litteraturen i synnerhet


har många idéer och förmåga att självständigt arbeta med dem


har nyhetsnäsa, nätverk och god allmänbildning

 

Vi erbjuder dig jobb på en dynamisk redaktion i hjärtat av Helsingfors, konkurrenskraftig lön och en möjlighet att utvecklas professionellt. Det du inte kan kommer du att lära dig. På HBL har du en konkret chans att tillsammans med kunniga kolleger stärka en vardag på svenska.

Tjänsten är en fast anställning och kan inledas 1.3.2022 eller vid en tidpunkt som vi kommer överens om.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 1 februari 2022.

På frågor svarar kulturchef Fredrik Sonck och ställföreträdande ansvarig utgivare Lena Skogberg (fornamn.efternamn@ksfmedia.fi).

 

ANSÖK HÄR

 

 

Tjänst
Kulturjournalist med litteraturfokus


Arbetsgivare
KSF Media


Anställningstyp
Heltid


Antal platser
1


ANSÖK HÄR

 

Hufvudstadsbladet är en del av KSF Media, det ledande svenskspråkiga medieföretaget i Finland. 2020 hade företaget en omsättning på 19 miljoner euro och sysselsatte drygt 120 personer.

 

 

 

0 I like it
0 I don't like it