KSF Media är det ledande svenskspråkiga medieföretaget i Finland och utgivare av landets största svenskspråkiga dagstidning Hufvudstadsbladet, lokaltidningarna Västra Nyland, Östnyland samt HBL Junior. Bolaget sysselsätter ca 110 personer och har en omsättning på 17 miljoner euro. KSF Media ägs av Föreningen Konstsamfundet.

Vi arbetar med en ambitiös agenda där kärnan i verksamheten ligger i journalistik och digital utveckling. Vi utvecklar ständigt vår digitala närvaro för att attrahera nya prenumeranter, samtidigt som vi värnar om våra be ntliga prenumeranter. Under 2022 växte Hufvudstadsbladets prenumerationer, det är också fortsättningsvis en av våra viktigaste målsättningar. Vårt uppdrag är att varje dag genom modig och inspirerande journalistik stärka en vardag på svenska.

 


 

Nu söker vi en driven och erfaren

Chefredaktör till Hufvudstadsbladet

som vill fortsätta att utveckla innehållet i linje med HBLs innehållsstrategi. Du inspireras av att leda redaktionell utveckling, har en bred digital kunskap och förståelse för marknaden. Chefredaktörens huvuduppgift är att leda redaktionen och fortsätta på vår linje av stark digital tillväxt. Som chefredaktör för Hufvudstadsbladet är du också ansvarig utgivare för bolagets samtliga tidningar.

Vi söker dig som har:
 • gedigen erfarenhet av journalistik och arbetsledning
 • stark integritet, är en skicklig skribent och vill delta i samhällsdebatten
 • förståelse för den digitala utvecklingen och mod att testa nytt för att ständigt utveckla
  vårt erbjudande till prenumeranterna
 • erfarenhet av att skapa interaktion och engagemang med prenumeranterna
 • anpassnings- och samarbetsförmåga i en miljö där kundbeteenden och
  omständigheter förändras snabbt
 • vana att hantera kommersiella realiteter, inklusive tydliga målsättningar, intäkts-,
  resultat- och personalansvar

 

Tilläggsinformation ges av KSF Medias VD Anna Hellerstedt (050 433 08 43) onsdagen den 22 mars kl. 9-10.30 och torsdagen den 30 mars kl. 9-10.30 samt IMS Talent Partner Sebastian Lindqvist (0400 668 246) onsdagen den 22 mars kl. 10-11 och tisdagen den 28 mars kl. 16-17. Välkommen att skicka din fritt formulerade ansökan samt CV till Sebastian Lindqvist (sebastian.lindqvist@imstalent.com) senast söndagen den 2 april 2023.